www.99theme.com
www.99theme.com
Airco

Een airconditioning wordt tegenwoordig niet meer beschouwd als luxe. We rekenen erop. Dit betekent echter niet dat het gebruik van de airco altijd gegarandeerd is. Sterker nog, zonder onderhoud van uw airconditionning zult u binnen de kortste keren geconfronteerd worden met een defect systeem. En dat gebeurt vaak als het u niet uitkomt!

Ook voor uw aircoproblemen heeft Klok Car Clinic een oplossing. Door jarenlange ervaring kunnen wij een juiste diagnose aan uw aircosysteem stellen en een offerte maken voor een eventuele reparatie.
In onze werkplaats houden wij ons dagelijks bezig met lastige storingen. Met onze testapparatuur en uiterst efficiёnte gereedschappen kunnen wij uw airconditioning zeer snel controleren.
Onze kracht is kennis en ervaring.

 

Opbouw en werking van het auto aircosysteem

Een airconditioning bestaat altijd uit een gesloten systeem met een pomp, verdamper, condensor, reservoir en expansieventiel. Het koudemiddel (R134A) wordt door de pomp, die door de motor wordt aangedreven, rondgepompt. Het gasvormige koudemiddel wordt door de pomp samengeperst in een condensor, zodat de druk en temperatuur stijgen. Deze condensor is een warmtewisselaar, het koudemiddel wordt hier afgekoeld, waardoor het condenseert en vloeibaar wordt.

Werking en opbouw van een auto airco 		 >> KLIK OP DE AFBEELDING OM TE VERGROTEN <<

Dit vloeiende koudemiddel gaat naar de verdamper. Het koudemiddel gaat hier over in dampvorm. Aangezien voor dit verdampen warmte nodig is, die aan de omgeving wordt onttrokken, koelt deze verdamper aanzienlijk af en de temperatuur van de langsstromende lucht naar het interieur daalt. Het koudemiddel komt in dampvorm tenslotte weer bij de pomp terug en de cyclus begint opnieuw.

Design by Graphic Zone
2010 © Klok Car Clinic